Hogy kerül egy pályakezdő a szakszervezethez? Hogyan lehet a fiataloknak vonzóvá tenni az érdekvédelmet – legyen szó tagságról vagy munkavállalásról? Mit tud egy fiatal szakszervezeti vezető, amit egy idősebb nem? Mi az, amit megtartanának a korábbi módszerekből, és miben kellene változtatniuk a szakszervezeteknek azért, hogy megfeleljenek a jelenkor kihívásainak? Erről faggattunk három fiatal szakszervezeti vezetőt.

Segítsd adód 1%-ával a kereskedelmi munkavállalók egészségének megőrzését

Alapítványunk célja a munkavégzésük során pszichés vagy testi épségükben károsodást szenvedett kereskedelmi dolgozók – közülük elsősorban a szakszervezeti tagok – egészségügyi rehabilitációjának elősegítése, anyagi támogatása és erkölcsi védelme.

Az Alapítvány ennek keretében az alábbi tevékenységeket végzi:

  • az egészségügyi rehabilitáció elősegítése, anyagi támogatása;
  • orvosilag igazolható foglalkozási megbetegedés rendszeres gyógyszerszükségletének, gyógyászati segédeszköz igényének támogatása.

Emellett:

  • munkavédelmi oktatás
  • önvédelmi oktatás
  • kulturális szolgáltatások biztosítása
  • szociális szolgáltatások és ellátások biztosítása
  • gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások biztosítása
  • sport és ifjúsági rendezvények támogatása

Mit kell tenned, hogy segíthess?

Az SZJA bevallásod részeként a „Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó 1+1 százalékáról” lapon, a kedvezményezett adószámánál az

ALAPÍTVÁNY A KERESKEDELMI DOLGOZÓKÉRT

adószámát kell feltüntetned:

19661311-1-42

Az adminisztráció csak néhány percet vesz igénybe, viszont akiknek így segíteni tudunk, egészségük gyorsabb visszanyerését jelentheti.

Segíts, hogy segíthessünk!

Köszönjük!

 

 

 

 

A mai nap a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete több fordulós tárgyalássorozatban megállapodott a SPAR Magyarország Kft.-vel a dolgozók béréről és az őket megillető juttatásokról.

Az üzletekben és a logisztika központokban a legtöbb dolgozót foglalkoztató munkakörökben a kezdő bér minimum havi bruttó 220 000 Ft. A béremelés 2019. január 01-től érvényes. Az adóterhek jelentős növekedése ellenére a nettó 100 ezer forintos készpénzes juttatást is módosítással ugyan - éves szinten bruttó 120 ezer forintos készpénzes juttatásra- de sikerült megőrizni.  Fontos megemlíteni, hogy megmarad a 13. havi jutalom is. A SPAR külön jutalomban részesíti azokat a dolgozókat akik hűségesek a céghez és SZÉP kártyán 40.000,- , 80.000,-  és 100.000,- forintos juttatást ad dolgozói számára az eltöltött évek számától függően.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 2018 decemberében kezdett szóban egyeztetni a Munka Törvénykönyve azon módosításairól, amely a többlettúlóráról és a 3 éves munkaidőkeretről szól. Már akkor a felek szóban megállapodtak arról, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével kötött Kollektív Szerződésben foglaltakat kívánja alkalmazni. E szerint a munkaidőkereten és  a túlmunka szabályain a cég nem kíván változtatni.

"Örömünkre szolgál, hogy a szóbeli megállapodás írásban is rögzítésére került a mai nappal. Így a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft a jelenleg hatályos kollektív szerződés szerint alkalmazzák a munkaidőkeret és a túlóra szabályait.”

 

       KASZ

  Elnökség

Budapest, 2019.01.10.

 

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Központi iroda

1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.
(06 1) 428 80 13 ● Fax: (06 1) 428 80 17
elnokseg@kasz.t-online.hu
www.kasz.hu
Kövess minket a Facebook-on is!
Hírlevél feliratkozás

Régi honlap