2021. július 3. napján a beoltottak száma elérte az ötmillió-ötszázezer főt. A rendelkezések értelmében megszűnt a kötelező maszkviselés és sok helyre nem kell védettségi kártya sem.

A munkahelyi maszkviselést azonban egyik kormányrendelet sem szabályozza. A korona-vírus járvány első, illetve második hullámában hasonlóan tisztázatlan volt ez a kérdés, kiemelten a kereskedelmi dolgozók, és azon szakmák munkavállalói tekintetében, akik nagyobb embertömeggel találkoznak.

A kereskedelmi dolgozók láthatatlan hősök, tiszteletet érdemelnek! A társadalomnak nagy szüksége van a munkájukra! Mi azon dolgozunk, hogy ezt tudatosítsuk.

A Tisztelet fogalmához kapcsolódó kérdőívünket kitöltők eddigi válaszai alapján

  • minden ötödik kereskedelmi dolgozót ért már fizikai erőszak a munkája során,
  • minden második kereskedő hetente legalább egyszer esik áldozatul a vásárlók részéről érkező szóbeli erőszaknak,
  • míg minden ötödik napjában többször is elszenvedi ugyanezt.

Ha kereskedelemben dolgozol, töltsd ki a tiszteletről és a fizikai/verbális erőszakról szóló kérdőívünket (és kérd meg erre kollégáidat is), hogy teljesebb képet kaphassunk!

Ha egyetértesz, hogy a változás sürgős, írd alá petíciónkat!

Alapítványunk keretei közt az idei évben is lehetőséget teremtünk a kereskedelmi ágazatban szociálisan rászorulók – elsősorban a szakszervezeti tagok – gyermekeinek a nyári szünidő alatti táboroztatásának elősegítésére, anyagi támogatására.

Támogatható programok típusai:
kulturális, művészeti, sport, szabadidős, nyelvi napközbeni, bentlakásos vagy vándortáborokban, programokon való részvétel

Korhatár: 6-14 év

Részletes tájékoztató és jelentkezési lap letölthető alapítványunk weboldaláról.

Bár évről évre csökken a boltok száma, a koronavírus első évében még több üzlet zárt be végleg. Az elbocsátott dolgozók az élelmiszermultiknál jelentkeztek – a vendéglátósokkal együtt.

A korábbi évekhez képest jóval több üzlet húzta le a rolót tavaly végérvényesen, és még nem tudni, mit hoztak az idei újabb korlátozások. Üzletek előtt kígyózó sorokat mindenesetre még most sem nagyon látni. A Blokkk.com összegzése szerint a koronavírus első évében összesen 3774 bolttal lett kevesebb Magyarországon. A KSH adatai alapján a bezárt üzletek több mint fele a második félévben dobta be a törölközőt.

Bővebben: nepszava.hu

Bizonyára értesülhettetek róla, hogy a szálláshelyeken ismét lehetséges a pihenés, azonban kizárólag a koronavírus ellen védett személyek és gyermekeik részére.

A 2021. április 26-án (Magyar Közlöny 68. számában) megjelent Kormányrendelet előírásai a badacsonytomaji üdülőnket is érintik.

A Kormányrendelet értelmében a badacsonytomaji üdülőnkben az üdülésben résztvevő, 18. életévet betöltött vendégeknek védettségi igazolvány kártya bemutatásával igazolniuk kell, hogy védett személyek!

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Kérlek bizonyítsd be, hogy ember vagy!

Központi iroda

1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.
(+36 1) 3540-853 ● Fax: (+36 1) 312-4074
titkarsag@kasz.hu
www.kasz.hu

Kövess minket a Facebook-on és Instagramon is!

Hírlevél feliratkozás