"A járvány idején elrendelt veszélyhelyzetben, nehéz körülmények között, sokat dolgoztak, azóta pedig csendben teszik a dolgukat a bolti alkalmazottak. Ezt mondta a Győr Plusznak a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének országos alelnöke. Potyondi Antal kiemelte, az élelmiszerüzletek a vírushelyzetben is nyitva voltak, a más típusú boltokból viszont sok embert küldtek el kényszerszabadságra vagy alkalmazták őket rövidebb munkaidőben, kevesebb bérért. A szakember kiemelte, ahogy az egészségügyi dolgozók, úgy a kereskedelmi alkalmazottak is a koronahelyzet „hétköznapi hősei"."

https://www.gyorplusz.hu/gyor/bolti-dolgozok-csak-teszik-a-dolgukat/

„A vírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején szinte teljesen leállt a kereskedelem. Bár még csak részleges adatok ismertek, de ezekből az látszik, hogy nagyjából 40 ezerrel kevesebben dolgoztak a boltokban idén májusban, mint egy évvel korábban. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint főleg a kisboltokból tűntek el a kereskedelmi dolgozók."

Potyondi Antal KASZ alelnök interjúja a kereskedelemben az elmúlt időszakban tapasztalt változásokról a kereskedelmi vállalatoknál és a kereskedelemben dolgozók jelenlegi helyzetéről.

https://www.gyorplusz.hu/gyor/kereskedelem-40-ezer-dolgozo-tunt-el/

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Kérlek bizonyítsd be, hogy ember vagy!

Központi iroda

1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.
(+36 1) 3540-853 ● Fax: (+36 1) 312-4074
elnokseg@kasz.t-online.hu
www.kasz.hu
Kövess minket a Facebook-on is!
Hírlevél feliratkozás

Régi honlap