Apanapot! címmel kampányt indít és aláírást gyűjt a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozata azért, hogy a magyar kormány is fogadja be és érvényesítse az Európai Parlament, valamint az Európai Tanács Magyarország által is elfogadott irányelvét, miszerint minden újszülött után minimálisan 10 szabadnapot kell biztosítani az apáknak. Ezt a rendszert a magát családbarátnak valló kormány annak ellenére sem ültette még át a hazai gyakorlatba, hogy az irányelv kidolgozásában, s elfogadásában is közreműködött. A MASZSZ Nőtagozata a szakszervezetek mellett felkér minden civil szervezetet, amely szintén családbarátnak vallja magát, hogy csatlakozzon a hazai bevezetést követelő kampányhoz.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete egyetért a kampány céljával, ezért teljes támogatásáról biztosítja azt és a megvalósításához csatlakozik.

Bővebb információkat és a petíciót itt találod: https://apanapok.hu/

Fáradékonyabbak, fejfájásra, szédülésre panaszkodnak a munka végén a boltok alkalmazottai, akik sokszor napi nyolc, hétvégenként tíz-tizenkét órát is maszkban dolgoznak. Veszprém megyében több mint kétezren vannak. Nekik is gyakoribb szüneteket kér az érdekképviselet.

A KASZ sajtóközleményben kéri a munkáltatókat arra, hogy biztosítsanak munkavállalóiknak minden maszkban töltött 2 óra után a munkaidő részeként 10 perc szünetet. A szakszervezet felhívja a figyelmet, hogy Magyarországon  jelenleg is zajlik a Covid fertőzés második hulláma, ami a dolgozók érintettségét tekintve súlyosabbnak tűnik, mint tavasszal. A KASZ az Operatív Törzsnek is elküldte a maszkviselés munka, illetve egészségvédelmi szabályozására vonatkozó felvetését.

A Győr+ TV-nek Potyondi Antal alelnök nyilatkozott a témában:
https://www.gyorplusz.hu/gyor/ket-orankent-tiz-perc-maszkszunet/

 

Nagyon megerőltető maszkban dolgozni, ezért akár a pártokat is megkeresi a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, ha sem az operatív törzstől, sem a munkáltatóktól nem kapnak pozitív választ a boltosok maszkviselésének könnyítését igénylő megkeresésükre. Ezt a szakszervezet elnöke mondta, aki azonban bízik benne, nem kell túl sok kört futniuk az ügyben, és a probléma gyorsan megoldódik.

Karsai Zoltán a KASZ elnöke nyilatkozott a Klubrádióban.
https://www.klubradio.hu/adasok/kenyelmesebb-maszkot-vagy-tiz-perc-munkaszunetet-114056

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Kérlek bizonyítsd be, hogy ember vagy!

Központi iroda

1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.
(+36 1) 3540-853 ● Fax: (+36 1) 312-4074
elnokseg@kasz.t-online.hu
www.kasz.hu
Kövess minket a Facebook-on is!
Hírlevél feliratkozás

Régi honlap