Sajtómegjelenéseink

A kereskedelem dolgozói régóta próbálják elérni, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen. A szakszervezet húsvétkor indította el erről szóló kampányát, ugyanis szerintük ha nagypéntek munkaszüneti nap, akkor szenteste napját is annak kéne nyilvánítani… A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Megszületett a bérmegállapodás a Penny-Market Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete között: április 1-jétől 17 százalékkal nő az áruházi dolgozók fizetése a diszkontláncnál.

Karsai Zoltán, a KASZ elnöke a kereskedelmi bérek és az általános hangulat kapcsán nyilatkozott a Klubrádió Szolidaritás c. műsorában (40. perctől).

Nem született bérmegállapodás a munkáltató és a munkavállalói érdekképviselet között az Auchan Magyarországnál. A vállalat által szerda este bejelentése sztrájkfeszültségbe hajló nagy fokú elégedetlenséget szült a dolgozók körében. „A bejelentést követően nem sokat aludtunk az éjszaka. Éjfélig próbáltunk válaszolni a munkavállalók felháborodott kérdéseire. A jelzések alapján volt olyan áruház, ahol a dolgozók azt tervezték, már […]