Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete
1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.

Házirend
a KASZ Badacsonytomaji üdülőjében

 

Kedves Vendégünk!
Szakszervezetünk nevében szeretettel üdvözöljük badacsonytomaji üdülőnkben. Valamennyi vendégünk kellemes pihenése és az üdülő zavartalan működése érdekében kérjük, hogy a házirendet tartsa be.

 1. Az érkező vendégek fogadása a turnus kezdetekor, hétfőn este 18-20 órág tart. A turnus végén a távozó vendégeknek hétfőn reggel 9-ig kell az üdülőt elhagyniuk!
 2. A teljes nyaralás ideje alatt az üdülő épületébe belépve azonnal fertőtlenítse, vagy szappannal azonnal mossa meg a kezét. Az étkező és a konyha használata előtt is fertőtlenítse kezét!
 3. A közösségi terek gyakran használt felületeinek vírus ölő fertőtlenítése, takarítása miatt 10-órától 12-óráig mindkét konyha, ebédlő, közfolyosók a vendégek előtt zárva vannak.
 4. Az üdülő épületében ne dohányozzon! Dohányozni kizárólag a dohányzásra kijelölt helyen lehet!
 5. A hálószobákban ne étkezzen, és ne tároljon élelmiszert!
 6. A konyhában a közösen használt hűtőszekrényekbe és kamraszekrénybe csak a saját szobájához kijelölt polcokra helyezze el élelmiszereit, és erre figyelmeztesse családtagjait!
 7. A megmaradt főtt ételt a mikrózható ételtároló dobozokban tegye el, hogy a főzőedényeket a többi vendég is használhassa.
 8. Az Ön által használt edényeket étkezés után azonnal mosogassa el, és a száradás után tegye a helyükre!
 9. A tejes, üdítős, sörös dobozokat, flakonokat „laposra taposva”, szétválogatva dobja a szelektív szeméttárolókba!
 10. Látogatóit rövid időre az üdülő kertjében található pihenő helyeken fogadhatja. A látogatók az üdülő fürdőszobáit, konyháját, étkezőjét nem használhatják (kivéve a saját szobához tartozó WC-t).
 11. Nedves ruhaneműit, törölközőit az udvari nagy méretű szárító állványon szárítsa, ne teregesse az étkező vagy terasz székeire, korlátaira!
 12. Az Önnek átadott kulcskarikán van az üdülő bejárati ajtajának és szobájának kulcsa. Ha elhagyja az épületet, szobáját zárja be, és a kulcsot vigye magával. Este 10 után a bejárati ajtót bezárjuk, ha később érkezne haza, Ön is zárja be az üdülő biztonsága érdekében!
 13. Este 10-től reggel 8-ig mások zavartalan pihenésére legyen tekintettel! Az üdülő területén és az udvaron tilos a hangoskodás!
 14. Távozáskor az ágynemű huzatokat húzza le, az ágyakat ágyazza be, a huzatokat és a törölközőket az átadott, szobaszámmal ellátott nylon zsákokban helyezze el, és adja át a gondnoknak! A konyhában használt edényeket mosogassa el és tegye a helyükre. Délelőtt 9 óráig hagyja el az üdülő területét!
 15. Badacsonytomaj város Önkormányzata Régiós kártyát bocsát az üdülő vendégek rendelkezésére, amellyel a város vendéglátó helyei, a strand kedvezményt nyújtanak a fogyasztásból, belépőből. Az Önkormányzat a kártyáért 1.000 Ft kauciót kér. Az üdülés végén, a kártya leadásakor a kauciót visszakapja. (Elvesztett kártya esetén a kaució nem jár vissza).
 16. Az Önkormányzat részére fizetendő idegenforgalmi adó összege 500 Ft/fő/éj, amely alól a 18 év alatti vendégek mentesek. Ezt az üdülővezetőnél az érkezés napján kell befizetni.
 17. Az üdülő berendezési tárgyait rendeltetésszerűen kell használni. Aki szándékosan vagy gondatlan magatartásával kárt okoz az üdülőnek, annak az okozott kárt meg kell térítenie!
 18. A házirend súlyos megsértése estén a szállás lemondásra kerülhet. Ebben az esetben a vendégnek el kell hagynia az üdülőt, és nem térítjük vissza az esetlegesen fennmaradó napok díját.
 19. A szállás igénybevételével a vendég a házirendet elolvasta, megértette és elfogadta a benne foglaltakat.

Köszönjük, hogy betartja kéréseinket! Önnek és családjának jó pihenést és szórakozást kívánunk!

Badacsonytomaj, 2024. február 9.