A KASZ METRO Alapszervezet Sztrájkbizottsága megtette az első sikeres lépését egy hosszú, rögös úton, amely a METRO-s áruházi munkavállalók élet-, és munkakörülményeinek javítását célozza.


A hosszú tárgyalási folyamat lezárásaként egy partnerségen, és kompromisszumokon alapuló megállapodást kötött a METRO vezetésével, amely kedvező változást hoz majd az áruházi munkavállalóknak.

A legalacsonyabb keresetűek 20.000 forint, míg a többi, nem vezető munkavállaló, bérének függvényében akár 15.000 forint emelésben is részesülhet.

A vezető, valamint a kiemelt felelősségi körrel rendelkező munkavállalók helyzetének rendezése érdekében külön bérpótlékban és átlag 22.000 forintos béremelésben egyezett ki a cég a sztrájkbizottsággal.

A pótlékok rendszerében is változást hozott a tárgyalássorozat, több pótlékot megemeltek, de szép számmal akadt olyan is, amelyet újonnan vezetett be a cég.

Mégis a sztrájkkészültség egyik legnagyobb eredménye, hogy 2018. március 31-ég a munkáltató és a szakszervezet képviselő egy, minden áruházi munkavállalóra vonatkozó bértáblát dolgoznak ki, amely igazságos, és átlátható bérviszonyokat teremt, s amely elismeri az áruházi munkakörök közötti felelősség különbségét és a teljesítményt.

A KASZ a munkavállalók érdekében bízik abban, hogy a munkáltatóval kialakult partnerségi viszony a jövőben is fenntartható és erősíthető.

Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete
Budapest, 2017. december 15.

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Kérlek bizonyítsd be, hogy ember vagy!

Központi iroda

1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.
(+36 1) 3540-853 ● Fax: (+36 1) 312-4074
elnokseg@kasz.t-online.hu
www.kasz.hu
Kövess minket a Facebook-on is!
Hírlevél feliratkozás

Régi honlap