Amikor összeállítottuk jelenleg futó kampányunk 4 pontját, több olyan felvetés is érkezett a munkavállalóktól, amely első körben nem került fel a bevásárlólistánkra, de eltettük őket hosszabb távú céljaink közé.

Ezek között volt a december 24-i nyitva tartás rövidítése.

Október 11-én hivatalosan is megalakult az új Ágazati Párbeszéd Bizottság, ahol a kereskedelem területén működő munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek egyeztetnek a szektort érintő kérdésekről.

Az első dolog, amivel a köszöntés után a résztvevőkhöz fordultunk, az a december 24. témája volt. Ez a nap idén péntekre fog esni, a normál munkarendben dolgozók számára pihenőnap lesz, hiszen december 11-én ledolgozzák.

A Covid helyzet sok kereskedelmi munkavállaló lelkét meggyötörte. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének véleménye szerint nagyon megérdemelnék, hogy ezen a napon 12 órakor hazamehessenek ők is a családjaikhoz.

A munkáltatói érdekképviseletek elvitték a kérdésünket az általuk képviselt kereskedelmi láncokhoz, és nem szeretnénk semmit elkiabálni, de az első válaszok nagyon pozitívak.

A közeljövőben érdemes lesz figyelni a sajtóban megjelenő híreket, illetve követni a KASZ híroldalait.

Idén közösen célt érhetünk!

Karsai Zoltán, a KASZ elnöke a Világgazdaságnak nyilatkozott a téma kapcsán.

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Kérlek bizonyítsd be, hogy ember vagy!

Központi iroda

1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.
(+36 1) 3540-853 ● Fax: (+36 1) 312-4074
titkarsag@kasz.hu
www.kasz.hu

Kövess minket a Facebook-on és Instagramon is!

Hírlevél feliratkozás