Tisztelt Szakszervezeti Tisztségviselők!

Azt hiszem senkinek nem kell hosszasan ecsetelnem, hogy miért „különleges” a 2020-as esztendő.

Maszkban járunk vásárolni, azokat a tárgyakat is fertőtlenítjük, amiket korábban nem szoktunk, másként tartunk értekezletet, másként oktatunk és a „másként” kifejezés lesz a meghatározója az idei bértárgyalásainknak is.

A korábbi években a vállalati eredményeket feltérképezve, és az abban talált összegekre alapozva készültünk a bértárgyalásokra. Volt alkalom, amikor a munkavállalók körében megkérdezést végeztünk arra vonatkozóan, hogy milyen mértékű bérfejlesztéssel lennének elégedettek.  Ezeket a munkáltatóval szemben csak korlátozottan tudtuk felhasználni.  Álláspontjuk szerint ezek a megkérdezések nem relevánsak, ugyanis sokan egyszerűen a legmagasabb sávot jelölik meg a választható lehetőségek közül.   

Az idei évben egy külsős szakértő bevonásával fogunk elvégezni egy rövid kutatást, amelyben a tisztességes megélhetéssel kapcsolatosan teszünk fel kérdéseket. Nem abból fogunk kiindulni, hogy mennyit szeretne valaki keresni, hanem abból, hogy a jelenlegi jövedelme mire elég, és főként mire nem elég.

A kérdőív minél szélesebb körben történő kitöltetéséhez szeretném az  együttműködéseteket és a segítségetek kérni. Nagyon fontos lenne, hogy sok kereskedelemben dolgozó munkavállalóhoz eljussanak ezek a kérdések, hogy a válaszaikat fel tudjuk használni a tárgyalások során. Ilyen jellegű felmérés még nem készült ebben az ágazatban, én személy szerint is nagyon kíváncsi vagyok az eredményére.

A kérdőív elektronikusan kerül kitöltésre, és nagyjából 15 percet vesz igénybe. A link megosztható, emailben, messenger alkalmazásban, facebook csoportokban, illetve minden elektronikus üzenetküldésre alkalmas alkalmazásból.

Kérlek terjesszétek széles körben! Itt most nem számít, hogy szakszervezeti tag az illető vagy sem. Bárhol is dolgozzon a kereskedelem területén, kíváncsiak vagyunk a véleményére.

Előre is köszönöm az aktivitásotokat!

A kérdőívet az alábbi linken lehet elérni: https://forms.gle/onuebAZaxjyQuxCj7

Üdvözlettel:
Karsai Zoltán
KASZ
Elnök

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Kérlek bizonyítsd be, hogy ember vagy!

Központi iroda

1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.
(+36 1) 3540-853 ● Fax: (+36 1) 312-4074
titkarsag@kasz.hu
www.kasz.hu

Kövess minket a Facebook-on és Instagramon is!

Hírlevél feliratkozás