Fáradékonyabbak, fejfájásra, szédülésre panaszkodnak a munka végén a boltok alkalmazottai, akik sokszor napi nyolc, hétvégenként tíz-tizenkét órát is maszkban dolgoznak. Veszprém megyében több mint kétezren vannak. Nekik is gyakoribb szüneteket kér az érdekképviselet.

Tagjaink közül az utóbbi időben többen olyan egészségügyi gondokkal fordultak doktorhoz, amiket korábban nem tapasztaltak. Gyengébbnek érzik, nehezebben pihenik ki magukat, olyan fejfájást és szédülést éreznek, amit nem szoktak. Orvosaik panaszaik alapján azt gyanítják, a maszk használata okozza tüneteiket. Ugyanis főleg a nagyobb üzletláncok alkalmazottai, a pénztárosok hosszú órákat töltenek úgy, hogy nehezebben vesznek levegőt. Ez oxigénhiányos állapotot okozhat. Persze a forgalomtól függ, hányszor tudnak olyan helyre menni, ahol kicsit lehúzhatják arcukról a védőeszközt – sorolta Potyondi Antal, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének alelnöke és hozzátette: mivel az eladók, a rakodók fizikai munkát végeznek, koncentrálniuk is kell, arra kérték a kereskedelmi munkaadókat, kétóránként tíz perc szünetet biztosítsanak embereiknek. Méghozzá a meglévő munkaközi szüneteken felül és a munkaidő részeként.

Bővebben: https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/eladok-maszkban-ketorankent-tiz-perc-szunetet-kernek-4106890/?fbclid=IwAR0YmE5seGnnz65H58-EXiUucx1bXnf68HeLuVMdC-PoJq7ly1WtBIb3WvU

 

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Kérlek bizonyítsd be, hogy ember vagy!

Központi iroda

1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.
(+36 1) 3540-853 ● Fax: (+36 1) 312-4074
titkarsag@kasz.hu
www.kasz.hu

Kövess minket a Facebook-on és Instagramon is!

Hírlevél feliratkozás