Sajtóközlemény

Szerdán dönt a kormány a 65 év felettieknek kijelölt vásárlási idősávról.  Gulyás Gergely miniszter úr a legutóbbi kormányinfón elmondta, hogy továbbra is szükség lehet a vásárlási idősávra. Abban azonban nem volt biztos, hogy marad a már megszokott, 9-12 óráig terjedő időszak, vagy más sáv lesz kijelölve a korosztály számára.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének határozott álláspontja, hogy nem indokolt megtartani ezt a rendelkezést. Tekintettel arra, hogy az új szabályok értelmében már megengedett moziba, színházba menni, nem látjuk értelmét a kereskedelem ilyen jellegű korlátozásának.

Az elmúlt néhány hét tapasztalata az, hogy ez az idősáv senkinek nem volt jó, de legfőképp a dolgozók látták ennek kárát. Egyre nagyobb a feszültség a munkavállalók és a vásárlók között, amelyet ezen szabály betartása okoz. Egyre több atrocitás éri a kereskedelmi dolgozót, arról nem is beszélve, hogy egyre többen hagyják figyelmen kívül ezt a szabályt.

Véleményünk szerint az idősáv már több kárt okoz, mint hasznot, ezért arra kérjük a döntéshozókat, hogy szüntessék meg ezt.

Budapest, 2020. június 15.

Potyondi Antal
alelnök
KASZ

Hírlevél feliratkozás

Kérlek bizonyítsd be, hogy ember vagy!

Központi iroda

1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.
(+36 1) 3540-853 ● Fax: (+36 1) 312-4074
elnokseg@kasz.t-online.hu
www.kasz.hu
Kövess minket a Facebook-on is!
Hírlevél feliratkozás

Régi honlap