A kereskedelemben javarészt nők dolgoznak, ezért is különösen fontos számunkra, hogy ma, a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján megszólaljunk.

A KASZ keményen fellép a munkahelyi erőszak minden formája ellen és minden rendelkezésünkre álló eszköz segítségével harcolunk ellene.

Sajnos még mai napig előfordul az, hogy egy-egy munkahelyi vezető visszaél a hatalmával és kolléganőink verbális erőszak áldozatává válnak.

Az ilyen vezetők folyamatosan kritizálják és megalázzák a munkavállalókat, mert nincs más módszer a tekintély eléréséhez az eszköztárukban. Egy jó vezető tisztában van vele, hogy ez nem, hogy javítaná, inkább csökkenti a dolgozók teljesítményét és a hatékonyságot. Itt is vannak olyan vállalatok, akik megfelelően kezelik a helyzetet. Ők komolyan veszik azokat a jelzéseket, amiket az ilyen vezetőkről továbbítunk feléjük, és ha bizonyítást nyer a helytelen vezetői viselkedés, akkor megteszik a szükséges intézkedéseket is.

Zéró toleranciát kell tanúsítanunk azokkal szemben (legyen az vezető, vagy csak munkatárs), akik kihasználva a munkaidő alatti "összezártságot" a körülöttük dolgozó nőket tettlegesen, vagy akár csak verbálisan is inzultálják. Tisztáznunk kell a fejekben, hogy a magánéletben férfi és nő között megengedhető megjegyzések a munka világában gyakran kimerítik a zaklatás fogalmát, amelyet sem elfogadnunk sem eltűrnünk nem szabad.

Ha téged is ért ilyen bántalmazás, ne késlekedj. Szólj nekünk és mi megtesszük a szükséges lépéseket.

Adj hangot az erőszaknak, hogy mással ne történhessen meg!

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Kérlek bizonyítsd be, hogy ember vagy!

Központi iroda

1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48.
(+36 1) 3540-853 ● Fax: (+36 1) 312-4074
elnokseg@kasz.t-online.hu
www.kasz.hu
Kövess minket a Facebook-on is!
Hírlevél feliratkozás

Régi honlap