A mai napon tárgyal az OBI német vezérkarával a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a sztrájkbizottság a munkavállalók bérköveteléseiről.

2016. április 17-én demonstrációt szerveztünk, ugyanis a Kormány lehetővé tette a boltok vasárnapi korlátlan nyitva tartását.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a piaci verseny ezt ki fogja kényszeríteni, ezért követeljük, hogy a Kormány tárgyaljon velünk a foglalkoztatás szabályairól.
Megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy a Kormány nemcsak a vasárnapi zárva tartást szüntette meg az érdekképviseletek megkérdezése nélkül, hanem módosította „A munka törvénykönyvét is”. A vasárnapi pótlékot 100%-ról 50%-ra csökkentette, és visszaállította a munkaidő beosztás régi szabályait.
Felháborítónak tartjuk, hogy az érintettek megkérdezése nélkül Európa legliberálisabb nyitvatartási szabályát hozták vissza, amelynek legnagyobb kárvallottjai ismét a munkavállalók!
Demonstrációnk gyors megszervezésének oka, azon követelésünk nyomatékosítása, hogy azonnal kezdődjenek meg a tárgyalások egy olyan szabályrendszerről, amely sem a munkavállalókra, sem a munkáltatókra nem ró aránytalan terhet.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata flashmobot szervezett 2015. április 28-án délután a Munkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak Emléknapján, a Nyugati téren.
A megmozduláson a KASZ is részt vett, a kollégáknak ezúton köszönjük a részvételt!
 
Bővebben

Flashmobot rendezett a KASZ

A 2014. október 1-jén tartott „Challenge day a kereskedelmi dolgozókért” elnevezésű akciónk keretében ráirányítottuk a figyelmet a kereskedelemben dolgozó munkavállalók munkahelyi kiszolgáltatottságára, a romló munkakörülményekre, és a mindezekkel együtt járó munkahelyi stresszre.

A nap során aktivistáink Budapesten a Nagykörúton közel 100 üzletet kerestek fel, ahol szórólapokkal hívták fel a dolgozók, majd délután az Oktogonon tartott flash mobbal (villámcsődület) a társadalom figyelmét is a kereskedelmi dolgozókra nap, mint nap nehezedő terhekre.

Felméréseink és a hozzánk beérkezett megkeresések alapján a mai akciót követően felkérjük a Kormányt, hogy a munkahelyi visszaélések csökkentése érdekében az illetékes hatóságok azonnali ellenőrzést kezdjenek a kereskedelem területén a nyilvántartások vezetése, a munkaegészségügyi és munkabiztonsági szabályok betartása kapcsán.

Köszönjük az összes megjelent kollégának, hogy részvételével segítette akciónkat!


 
Kiáltvány

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában |