Fiatalok Tagozata

 

Bemutatkozik a KASZ Fiatalok Tagozata

Működési rend


A KASZ Fiatalok Tagozata és a MASZSZ Ifi közös, 5 alkalmas képzéssorozata kezdődött el, amelynek első állomása 2017. február 20-án volt. Az oktatáson szép számmal jelentek meg fiataljaink, akik többek között a munkaviszony létesítéséről, vagy a munkaszerződés módosításáról hallhattak hasznos információkat. Az előadás interaktív, így bárki feltehette az őt foglalkoztató kérdéseket.

Az első előadás összefoglalója ide kattintva olvasható.

Az oktatások alkalmával, a munka törvénykönyvében foglaltakat szeretnénk átadni a tanulni vágyó fiataloknak (munkajogászok segítségével), végezetül pedig egy kommunikációs képzéssel zárjuk az eseményt, ahol megtanulhatják, hogyan legyenek meggyőzőek, hogyan kommunikáljanak sikeresen, hogyan szervezzenek szakszervezeti tagokat. (Az oktatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részleteket a mellékelt meghívókban találtok.)
A képzéssorozat célközönsége minden 35 év alatti szakszervezeti fiatal.

Jelentkezés és további infó Kiss Nikolettánál:
06 1 428 80 92
kiss.nikoletta@kasz.t-online.hu


Kedvezményes üdülési lehetőség a Balatonnál!

Szobafoglalás:
Juhász Krisztina
(06-1) 428-8096
munkaugy@kasz.t-online.hu

További infó, valamint egyéb üdülési lehetőségek:
http://www.kasz.hu/index.php/szolgaltatasaink/udultetes


 

Speechless in Europe | Szótlanul Európában
Innovatív párbeszéd fiataloknak Európáról

A projekt célja bevonni az európai integrációról szóló párbeszédbe a fiatalokat, ösztönözni a társadalmi szerepvállalásukat, láthatóvá tenni véleményeiket, érdekeiket, elképzeléseiket és vágyaikat egy új kísérleti módszerrel: a projekt folyamán „szavak nélküli” kommunikációs formákon alapuló párbeszéd indul különböző európai országok fiataljai között.

A szervezők elsősorban fiatal szakszervezeti aktivisták bevonására gondoltak, akik beemelnék az európai témák közé a munka világának, a képzésnek és az érdekérvényesítésnek a kérdéseit.
Kiemelt téma a munka világa, ami sok kihívást tartogat a fiatalok számára, amelyekre fontos felkészülniük annak érdekében, hogy jól tudjanak alkalmazkodni a változó körülményekhez, csökkentetni tudják kiszolgáltatottságukat és tisztességes megélhetést biztosító bért kapjanak a munkájukért.

A „Speechless in Europe” budapesti videós workshopjára a NIT, a SZEFIT és a SZISZ is kapott meghívást. A KASZ részéről (a SZISZ képviseletében) Kiss Nikoletta és Szalontai Kata vettek részt.

A programról bővebben itt olvashattok.

 

Működési rend

KASZ FIATALOK TAGOZATA

szervezeti és működési rendje

 

A KASZ tagságának összetétele az elmúlt néhány évben folyamatosan átstrukturálódott, mind szakmai, mind korösszetétel alapján. Tapasztalati számok szerint a 35 év alatti KASZ-tagok aránya az összlétszámon belül 40-50% közötti nagyságrendet képvisel, ezért indokolt, hogy sajátos igényeiket, problémáikat külön rétegszervezet kereteiben tárgyalják meg és közvetítsék a KASZ vezető testületei felé.

A KASZ Fiatalok Tagozatának tagja minden 35 év alatti szakszervezeti tag.

A Tagozat a KASZ szervezetén belül működő rétegszervezet.

A KASZ alapszabálya egységesen vonatkozik minden KASZ-tagra, így a fiatalokra is. Ugyanígy a KASZ által biztosított tagi szolgáltatások is egységesen járnak a fiatal és nem fiatal tagok részére.

Országos hatáskörű vezető testület irányítja munkájukat. A vezető testület tevékenységét az általuk megválasztott tagozatvezető irányítja, aki megválasztását követően tagja a KASZ Elnökségének.

A KASZ Fiatalok Tagozatának fontosabb feladatai:

 • a fiatalokat érintő témák felmérése, elemzése
 • a fiatalok helyzetének, igényeinek megjelenítése a KASZ testületeiben
 • igény szerint ifjúsági programok, projektek szervezése
 • a fiatalokat érintő témákban (pl. oktatás, továbbképzés, stb.), pályázatokon való részvétel
 • szakmunkás tanulókkal való kapcsolat-felvétel
 • tapasztalatcsere
  • hazai ifjúsági szervezetekkel (SZISZ, MASZSZ Ifi, más ágazatok ifjúsági szervezetei, civil szerveződések, stb.)
  • külföldi ifjúsági társszervezetekkel (UNI, szomszédos országok, stb.)
 • az ifjú szakszervezeti tagok részére KASZ Ifjúsági Tájékoztatók készítése
 • a fontosabb információk KASZ honlapján való megjelenítése

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában, pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában, pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában |